Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 7806

START MET BRIDGE 1

START MET BRIDGE 1
Cursuscode: 7806

Bridge is een fascinerend kaartspel, dat over de wereld wordt gespeeld. Je kunt het heel basic spelen, maar ook zeer uitgebreide afspraken maken met je bridgepartner. Hoe je het ook speelt: het is telkens anders, waardoor het blijft boeien en de hersenen in beweging houdt. En wat misschien nog wel belangrijker is: er gaat een wereld van gezelligheid voor je open. In het begin door met medecursisten (of anderen) te oefenen. Later bijvoorbeeld door bij elkaar thuis te spelen, wekelijks mee te doen op een bridgeclub, in het weekend deelnemen aan een (fiets)kroegentocht of zelfs een bridgevakantie ergens in het  (buiten)land. Mogelijkheden te over!                                                                                                                                                      

Bridge heeft het imago een heel moeilijk spel te zijn. Het zal ook zeker inspanning van u vergen, zoals alle nieuwe talen die je wilt leren. Bij bridge leer je namelijk een soort “codetaal”, wat het bieden en seinen eigenlijk is. En vergeleken met een nieuwe taal leren is het betrekkelijk eenvoudig!

De lessen worden op donderdagavond gegeven door Cornelie Jansen en/of Els Mens aan de hand van de nieuwe, door de bridgebond ontwikkelde lesmethode “Start met bridge”. Deze bestaat uit een theorieboek en een werkboek, waaruit u ook huiswerk op krijgt. Bovendien kunnen de cursisten vanaf het begin oefenen op de computer bij Berry’s internet club.  Het fijne van deze nieuwe methode is, dat je de eerste lessen al meteen gaat spelen. We beginnen met voorbereidende spellen en werken zo toe naar het spelen van minibridge.  Als de cursisten al meer ervaring hebben met kaartspellen als klaverjassen of hartenjagen dan kan minibridge al snel worden gespeeld. Maar die ervaring is niet noodzakelijk.

 

Spreekt het bovenstaande u aan? Schrijf u dan in en treed binnen in de boeiende wereld van bridge! Omdat we i.v.m. Corona tijdens de lessen voldoende afstand moeten houden, kunnen we maximaal 12 deelnemers (min. 8) inschrijven.

Locatie: Vergaderzaal HKV, Bonekruidstraat 13, Voorhout (zaal open: 19.45u)

Data: 29 okt,  5, 12, 19 en 26 november, 3 en 10 december (extra oefenavond op 17 dec) ,  7, 14, 21 en 28 januari,  4 en 11 februari (slottoernooitje), steeds van 20u-22u.

Kosten: € 110  Dit is inclusief “Start met bridge 1”, een theorieboek en een werkboek. En ook koffie/thee/water is inbegrepen.

Donderdag 26 november 2020
14 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 110,00
Mw. (Cornelie) Jansen, Mw. (Els) Mens
20:00 - 22:00
Locatie: Gebouw HKV (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
(Cornelie) Jansen
(Cornelie) Jansen
(Els) Mens
(Els) Mens